ניקוי בטון הנה מלאכה למקצוענים בלבד, והוא חייב להתבצע תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות. מדובר בעבודה מורכבת הדורשת מספר שלבים, כאשר מטרתה להסיר את שאריות הבטון הבלתי רצויות ולהשאיר את האבנים שהתלכלכו כשהן נקיות וללא כל פגיעה.
מתי יש לבצע ניקוי בטון?
- בזמן שיפוץ של בית או בנייתו, כאשר תוספות המלט נושרות על הריצוף בתוך הבית עצמו או בחצר. במצבים כאלה, לעיתים על קיר חדש לחלוטין, חלק ונקי שנצבע זה עתה- יותזו מיצים של בטון אשר יתקשו במהרה ולא ניתן יהיה להסיר אותם בקלות. על מנת להשיב לבית את המראה החדש שלו, חייבים להסיר את הבטון המיותר.
- בחצרות של בתים פרטיים רבים נסללים שבילים המובילים מפתח הבית אל החצר. שבילים אלו עשויים בטון, ותהליך היציקה הראשוני מלווה בסכנת לכלוך רבה. כך שאריות מיותרות של בטון עלולות להתחבר אל המשטח שסביב השביל.
- באזורים ציבוריים- כאשר רצפות ומשטחים כמו מדרכות או אזורים אחרים, מתלכלכים מעבודות בניה המבוצעות בסמוך. זה יכול לקרות למשל כאשר נעשות עבודות תשתית ופעולות של שיפוצים עירוניים ברחובות, או בנייה בחנויות סמוכות. העבודות הללו עלולות לגרום להשפרצה של חומרי בניין ובכללם בטון, על האבנים המשתלבות או הכביש. מלבד הפגיעה האסתטית והמראה היפה של הרחוב שהתקלקל, מדובר לפעמים בסכנה בטיחותית כאשר שאריות רבות של בטון הורסות את המרקם החלק של המשטח, עליו אמורים אנשים ללכת- הבטון המיותר שנדבק לרצפה יכול לייצר מפגעים בטיחותיים ולגרום לאנשים ליפול בגלל שהם ייתקלו בו.
ניקוי בטון מתייחס הן למטרות כמו אלו, כלומר לפינוי של בטון מיותר במקומות שבהם הוא נחשב לכלוך, ובנוסף הכוונה היא גם לניקוי משטחים העשויים בטון, כמו רצפת בטון בחנויות או בבתים.
מהי הבעייתיות כאשר רוצים לבצע ניקוי שאריות של בטון?
ישנן הרבה דרכים לנקות מקומות בעייתיים במיוחד, כאשר המטרה העיקרית היא- להסיר את הלכלוך מבלי לפגוע באזור המיועד לניקוי. מסיבה זו, ישנם מקומות וחומרי גלם אשר אסור בתכלית האיסור להשתמש בחומרי ניקוי כימיים לצורך ניקיונם, או שיש לעשות זאת בצורה מאוד עדינה ומקצועית, אשר תאפשר הסרת לכלוך בצורה מבוקרת.
אצלנו ניתן לבצע שילוב של כמה דרכים ושיטות ניקוי, המאפשרות לכל משטח או אבן באשר הם- לחזור למראה המקורי שלהם. ישנו פתרון לכל מצב- בין אם מדובר בחידוש לאחר שנים של שימוש, או בהסרת חומרים שנדבקו למשטח ויש להפרידם ללא פגיעה בחומר שמתחתם, כמו במקרה של ניקוי בטון.
ביצוע עבודת ניקוי בטון
ניקוי בטון בצורה בטיחותית ומקצועיות
הסרת בטון או מיצי בטון היא בעיה רצינית מאחר והמלט נידבק באופן חזק מאוד ובאמצעות לחץ מים לא ניתן להוריד אותו, זאת לעומת מקרים בהם יש לבצע רק ניקיון של לכלוך, שומן או עובש ולא הסרת חומרים שנדבקו. במידה ותעשו שימוש בלחץ מים גבוה יותר על מנת לנסות להוריד את הבטון, מה שיקרה זה שהאבן שמתחת פשוט תתפורר.
אנשים רבים מנסים באמצעות פורומים באינטרנט, למצוא פתרונות לניקיון של שאריות מלט, כאשר העצות הניתנות ברשת לעיתים עלולות לגרום לתקלות ולפגיעה במשטח המנוקה. חשוב להתאים את אמצעי הניקוי לבעיה הספציפית, גם כדי לטפל בה בלבד ולא להרוס את המשטח שהבטון ניתז עליו, וגם כדי שהפעולה עצמה לא תפגע פיזית במי שמבצע אותה: במידה ותעשו שימוש בחומצת מלח לצורך ניקוי, למשל, לא רק שתפוררו את האבן שהתלכלכה מהבטון, גם תגרמו לאובדן הצבע שלה ותסירו למעשה גם חלק ממנה עצמה, לכן יש להשתמש בחומרים מיוחדים שעושים את העבודה ביעילות וללא פגע.
שלבים לניקוי בטון בצורה יעילה ובטוחה
ניקוי של בטון או הסרת בטון מאבן משתלבת מתבצע בשני שלבים.
- בשלב הראשון יש לשים על המשטח חומר מיוחד שממיס את המלט ולא פוגע באבן עצמה. החומר הזה מטרתו להוריד בצורה מדויקת אך ורק את החומר המיותר- ולהשאיר את האבן שתחתיו כשהיא נקייה וללא פגע.
- בשלב השני לאחר שהשפרצנו את החומר על המשטח אנו מתחילים לנקות את המשטח באמצעות גרניק בלחץ מים גבוה ( ניקוי בקיטור ) , באמצעות דיזה טורבו מיוחדת. המשמעות היא שחומר הניקוי של המשטח שנפגע מהבטון, מנקה בצורה הידידותית ביותר לסביבה שאפשר, ומקנה למקום מראה מחודש ונקי.