ניקוי בהתזה הינה שיטה יעילה ביותר, המבצעת שימוש במכשור ייעודי לביצוע ניקיון יסודי במקומות אשר ניקיון ידני אינו מתאים בהם. ישנם מספר חומרים בהם ניתן להשתמש לצורך הפעולה בשיטה הזו, כאשר החומר עצמו חייב להיות מותאם לאזור המיועד לניקיון, זאת על מנת להימנע מפגיעה בו.
מהי בעצם שיטת הניקוי באמצעות התזה?
ניקוי בהתזה של חומרי שחיקה היא שיטה בה אנו מתיזים חומרי שחיקה שונים, המוכנסים למכשיר של לחץ אוויר. ההבדל בין החומרים הוא באפקטיביות שלהם,שהיא שונה במקצת זו מזו וכן עוצמת הניקוי שהם מעניקים מעט אחרת. ההתזה עצמה נעשית באמצעות לחץ אוויר כאמור, כאשר המטרה היא לאפשר ניקיון עמוק ויסודי, גם באזורים מוזנחים שלא בוצע בהם ניקיון במשך שנים רבות, זאת מבלי לפגוע בחומרי הגלם מהם עשוי האזור המנוקה, במיוחד אם מדובר באבנים עדינות יחסית. אנו עושים שימוש בכל חומרי השחיקה הקיימים בהתאם לצרכי הלקוח. ישנם 12 חומרי שחיקה בהם אנו משתמשים באופן שוטף- לכל חומר שחיקה יש את הייעוד שלו למטרת הניקוי וכמובן תוך התחשבות בכל התנאים הסביבתיים, הן בזמן ביצוע הפעולה עצמה והן תוך ראיית ההשלכות שלאחר סיום הפעולה על הסביבה שבוצע בה הניקיון.
חומרים שונים המשמשים עבור ניקוי בהתזה
כל משטח- בין אם מדובר ברצפה, קיר או כל מקום אחר- עשוי להיות בנוי מחומר שיכול להגיב בצורה אחרת לניקיון. רצפת בטון חלקה, למשל, תגיב מעט אחרת לחומרי ניקוי מסוימים, זאת לעומת אבן ירושלמית מסותתת. חלק מהשיטות יכולות להתאים כמעט לכל המשטחים, אבל לפעול בצורה טובה יותר רק במעטים מהם, ואז הניקיון שמבוצע הוא חלקי בלבד והסרת הלכלוך לא נעשית כמו שצריך. מסיבה זו חשוב ביותר לבצע את הפעולה של הניקוי בצורה היעילה ביותר, ועם זאת גם העדינה ביותר האפשרית. בנוסף על כך, חומרים מסוימים שנחשבים לעדינים במיוחד ואינם מייצרים שחיקה של ממש- כמו לדוגמה ניקוי בלחץ מים- אינם ניתנים לשימוש בסביבות מסוימות, בשל הסכנות הבטיחותיות שעלולות להיווצר, או בגלל שעצם השיטה, ולא חומר הניקוי- עלולה לשחוק את המשטח ולבצע פעולה אגרסיבית יתר על המידה, ואז האבן עצמה מאבדת מהציפוי שלה או מצורתה.
מגוון חומרים שניתן להשתמש בהם במכשירי לחץ אוויר
החומרים הניתנים לשימוש בתוך מכשירי התזה, יכולים להיות מכמה סוגים, למשל:
- התזה של חול
- התזת סודה
- התזת אגרגטים
- התזת אלומיניום
- התזת זכוכית
כל חומר נכנס למכשיר הניקוי למטרה שונה. כאשר מדובר על ניקוי מקומות עדינים יותר, נשתמש בחומרי גלם פחות אגרסיביים, אשר ימנעו פגיעה בסביבה המנוקה. אבל במידה ויש צורך בניקיון מאסיבי של אבנים, משטחים חזקים ועמידים והגעה לשכבות העמוקות ביותר שלהם- כדאי להשתמש בחומרים קצת יותר עוצמתיים. המטרה בתהליך כולו צריכה להיות הסרת הלכלוך והשבת המראה התקין והנקי- בין אם זה כתמים, עובש, שמנים, שאריות מזון, פיח, מסטיקים וכדומה- כאשר לעיתים מדובר על משטחים שספגו לחות לשכבת העמוקות שלהם, או אבנים מחוספסות שממש שינו את צבען מרוב הזנחה. לאחר הניקיון היסודי, ניתן במקומות מסוימים גם לצפות את המשטח, על מנת לייצר שכבת הגנה שתמנע חדירה עמוקה של לכלוך מעתה ואילך.
כיצד בוחרים את שיטת הניקוי המתאימה?
ההבדל בין שיטות הניקוי הוא בקשיחות החומר אשר נמדדת בסולם מוס, שמהווה מדרג של קשיחות של מינרלים שונים, ולפיו ניתן למדוד את קשיחותם. חשוב שנדע היכן "ממוקם" חומר הגלם המיועד לניקוי בתוך סולם מוס, וכך ניתן להעריך את יכולת העמידות שלו בפני חומרי ניקוי שונים, ולהתאים את דרך הניקיון והחומר בו נשתמש לשם ביצוע פעולת הניקוי.
כדאי להחליט מראש על הטקסטורה אליה אנו רוצים להגיע, מטרת הניקוי ולבדוק כמובן את צרכי הסביבה באתר הלקוח. ניקוי ארונות חשמל, לדוגמה, לא יוכל להתבצע באמצעות מים, חול, קיטור ועוד- מאחר והם יעשו נזק לארונות החשמל והנתיכים העדינים. לכן בארונות ולוחות חשמל אנו משתמשים בהתזת קרח יבש, שמנקה ומחטא בצורה מושלמת את ארונות החשמל ולא משאיר את שאריות הלכלוך שניקינו.
אז במידה ואתם צריכים פתרונות ניקוי מתקדמים ואינכם יודעים במדויק מה אתם צריכים אנו ממליצים לכם לפנות אלינו, ולקבל ייעוץ מקצועי והכוונה נכונה לקבלת התוצאה הטובה ביותר.